Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2010 ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν ψηφισθεί "Καποδίστριας 2" και εκλογικός νόμος


Χωρίς να επαναλάβει με κατηγορηματικό τρόπο τα όσα είχε πει στο Ζάππειο περί εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στις 14 Νοεμβρίου αλλά απλώς για «εντός του 2010», εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συζήτηση που είχε την Τρίτη το μεσημέρι με τους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό, εκτός του ότι αποτελεί έμμεση παραδοχή για τις δυσκολίες που αναμένει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε σχέση με τις συνενώσεις, πρακτικά σημαίνει ότι οι εκλογές μπορούν να μετατεθούν χρονικά το πολύ για ένα μήνα (12 ή 19/12).

Πάντως, όπως είχε γράψει η αυτοδιοίκηση gr από τις 16/10 ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έχει δεχθεί εισηγήσεις από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ για παράταση από τρεις μήνες έως ένα χρόνο. Με το σενάριο του Δεκεμβρίου πηγαίνουμε πίσω περίπου δύο μήνες.

(Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ στο: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=4395 )

Όσον αφορά το νόμο για τον «Καποδίστρια 2» αλλά και τον εκλογικό νόμο ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι θα ψηφισθούν από τη Βουλή εντός τετραμήνου. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες ότι το υπουργείο Εσωτερικών σκοπεύει να καταθέσει το σχέδιο νόμου για τον «Καποδίστρια 2» στα τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου και τον εκλογικό νόμο περίπου ένα μήνα αργότερα.

Για το θέμα των μεταναστών, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο των Εσωτερικών και σε ερώτηση αν έτσι αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα, απάντησε ότι το εκλογικό σώμα δεν αλλοιώνεται, απλά αλλάζει και ότι, σε κάθε περίπτωση, όλα τα κόμματα έχουν τη δυνατότητα, επί ίσοις όροις, να διεκδικήσουν την ψήφο όλων των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: